Waarom beauty-opleidingen?

Zit je op dit moment in een baan waar je eigenlijk niet tevreden bent of je niet verder meer kunt ontwikkelen? Of ben je al enige tijd werkloos en lukt het je niet om een baan te vinden in je eigen vakgebied? Dan kan een omscholing je soms verfrissing en vernieuwde interesse geven. Of je nu kiest voor een opleiding receptioniste, een cursus administratieve medewerker of een van de vele beauty opleidingen, je zal jezelf altijd verbeteren en krijgt er aan het einde een erkend diploma bij.

Wat zijn de mogelijkheden?

Eigenlijk kun je met een vakopleiding alle kanten op. De trainingen worden zo gegeven dat je dit van huis kunt doen tijdens je huidige baan of klassikaal. Vaak duren de opleidingen 4 maanden tot een jaar en alles is mogelijk. Of je nu interesse hebt in boekhouden, beauty specialiste of administratief medewerker, je kunt met je diploma aantonen dat je interesse hebt om nieuwe vaardigheden te leren en je geeft jezelf de kans je verder te ontwikkelen op een gebied waar je in eerste instantie misschien nooit aan had gedacht.

Een nieuwe carrière

Heb je je diploma vergaard, dan kun je dit gebruiken in je huidige baan om aan te tonen dat je klaar bent voor iets anders. Dit kan leiden tot een nieuwe functie of soms ook een promotie. Aan de andere kant kun je met het diploma je cv verbeteren en een nieuwe baan zoeken in die richting. Vaak begin je dan wel aan de onderkant van de ladder, maar dit betekent niet dat er verder niets mogelijk is. Vakopleidingen zijn erg gewild en dit zijn de werknemers die een erg belangrijke, en soms ondergewaardeerde, rol spelen in een bedrijf. Ben je bijvoorbeeld receptioniste, dan sta je in contact met iedereen die je gebouw binnen komt lopen, van schoonmaker tot senior-manager. Doe je je baan goed, dan val je op en kun je een groot professioneel netwerk opbouwen met kennis van alle afdelingen en procedures. Komt er dan een nieuwe functie vrij, dan heb je alvast een voorsprong op de rest van de kandidaten.