Ripple kopen – Wat is het?

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. De enorme stijging in waarde van de Ripple de afgelopen maanden. De Ripple was ontzettend vaak in het nieuws en stond zelfs tijdelijk op plek 2 in de lijst van cryptomunten, achter de Bitcoin. Bent u nog niet helemaal overtuigd van de Ripple en twijfelt u dus over Ripple kopen, dan leggen wij graag nog even uit wat de Ripple nou precies is, hoe u eraan kunt komen en welke voordelen de aanschaf van de Ripple met zich meebrengt. De Ripple is simpel gezegd voor de banken een betaalprotocol. Deze dient om transacties die internationaal plaatsvinden voordeliger en sneller te kunnen bevestigen. De Ripple is dus een gecentraliseerde valuta. Dit is tegenstelling tot de overige digitale munten.

Voordelen van Ripple kopen

Ten opzichte van de Bitcoin heeft de Ripple meerdere voordelen. Ten eerste is het voornaamste voordeel dat een Ripple transactie direct gevalideerd en geaccepteerd wordt. Bij een transactie van de Bitcoin is dit niet het geval en dit kan dan ook voor problemen zorgen. Daarnaast is de munt bijna gratis, de waarde van één Ripple is heel laag en zijn de transactiekosten van de Ripple kosten veel lager. Ten slotte zijn ook de transacties veel sneller te noemen. Een transactie wordt al binnen 15 seconden gedaan, terwijl dit bij de Bitcoin veel en veel langer duurt, soms wel uren.

Ripple – Hoe komt u eraan?

U bent na het lezen van dit stuk overtuigd van Ripple kopen en wilt weten waar u deze nou precies kunt kopen. Deze is tegenwoordig te koop bij alle aangesloten cryptobeurzen en kan makkelijk betaald worden via IDEAL. Als u dus een beginner bent in het beleggen van cryptomunten is dit ideaal. Er zijn geen lastige stappen waar u rekening mee moet houden. Daarnaast heeft de Ripple een eigen wallet. Hier kunt u uw gekochte Ripples op bewaren.